KLIK SINI!!!

Monday, June 6, 2011

{ PULAU PINANG} CHOWRASTA MARKET- PELBAGAI JERUK


Sebelum pergi Penang Hill singgah dulu dekat sini...kepada sesiapa yang mencari buah jeruk...ye la...dah pergi penang, memang tak sah tak beli pelbagai jeruk kan...memang banyak pilihan...tapi sayang, zu tak makan dah sekarang...sebab batuk yang teruk lepas makan...dulu boleh je...!!! Tempat atas ni...ada CHOWRASTA market atau bazaar...! Kelebihan beli buah jeruk disini?? Banyak pilihan...dan lebih murah....ada satu konsep zu nak bagitau tentang penjual jeruk ni...SEMAKIN JAUH JERUK DIJUAL dari CHOWRASTA...semakin MAHAL!!! tak percaya?? cuba anda bandingkan harga jeruk di jetty dengan chowrasta....bandingkan juga harga jeruk di padang kota lama...sangat MAHAL!!! Kenapa MURAH?? sebab..chowrasta adalah pusat penjual jeruk ni...memang rambang mata...hidung tu,asyik bau jeruk je!!!

Bazaar Chowrasta

Jika anda pergi penang...dan ingin beli jeruk buah-buahan...zu cadangkan tempat ni...ni yang TERBAIK dan TERMURAH...jika anda dari FERRY...keluar dari FERRY, ambil sebelah KIRI dan bila jumpa simpang tiga, ambil KANAN lagi...terus je...sampai anda jumpa satu Island City Hall sebelah kanan jalan, anda perlu belok ke KIRI dan jumpa the famous Nasi Kandar - LINE CLEAR...sangat SEDAP ni...!!! dan situ la jalan utama macam gambar kat atas ni...faham tak ye?? hehe...

Jika naik Ferry...naik je bas yang lalu chowrasta road...lau pergi penang...kena ramah dan rajin bertanya sikit..sebab lau tak...anda akan pening dan sesat...!!! jangan bodoh sombong...haha...Penang people sangat ramah...lau pun majoriti cina la...Cakap kat abang hensem rapid tu nak pergi chowrasta...senang je...!!! 




1 comments:

Redbloodsnow said...

adoii jerukkk.. my fav jajan nih..gulps