KLIK SINI!!!

Saturday, March 19, 2011

CONTEST MESTI MENANG!!!!



Assalammualaikum...entry kali ni mungkin akan lebih panjang dari biasa ye...sebab zu nak join contest dari cik taty yg kecil molek tu..berlesung pipit lagi..sebenarnya zu memang dah lama ingin buat entry tentang perkahwinan impian zu..tapi terjumpa pulak blog cik taty ni...jadi alang-alang dah kan...masuk je terus contest ni...bila duk google...memang ye...naik pening kepala ye lau nak buat majlis perkahwinan ni...banyak benda nak kena fikir...tengok list kat sidebar blog cik taty pun dah gelabah...uishhh...memang tak boleh nak fikir sorang-sorang tu...

nak join tak??? KLIK
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Perkahwinan saya lebih lengkap dengan adanya pelamin, hantaran dan baju ini kerana kesemua item @ perkara ini akan memberi aura positif dalam diri zu secara tak langsung. Pelamin  dan baju akan menjadi pusat tumpuan para hadirin, jadi zu betul-betul inginkan kesempurnaan dan juga tidak lupa juga tema moden + tradisional + fresh flower +mewah...semua nak ada...tapi tak nak nampak serabut. Hantaran pula lebih lengkap jika gubahan hantaran tersebut lebih kontra dari warna majlis tersebut..supaya lebih menyerlah kewujudannya."

PELAMIN IDAMAN
Ini antara pelamin idaman zu, tapi zu nak ubah-ubah sikit...

ini pelamin jika buat di rumah...
ni pelamin jika zu buat dekat hotel@ dewan
misalnya pelamin ni, zu tak tau la nak kata tema apa..moden+tradisional+garden { tak pandai sangat bab-bab tema ni}...zu memang nak titik beratkan kewujudan bunga segar, sebab bau harum bunga tu, secara tak langsung dapat kurangkan tekanan kepada raja sehari itu sendiri. BUNGA SEGAR,,,WAJIB!!..lebih prefer nak guna warna bunga rose yang lembut...tapi macam cik taty tengok..tempat duduk pengantin atas tu...zu akan nak tukar la...nak letak sofa Cleopatra macam bawah ni...tapi nak yg tempat sandar tu tinggi sikit...warna lebih kearah sofa putih...sebab nanti baju zu tak naik seri pula lau warna sofa lebih terang kan?? 

Lagi satu...benda WAJIB...untuk menampakkan majlis zu ni mewah dan eksklusif zu nak letak candeliar...macam dalam ketiga-tiga gambar di atas. Zu akan selitkan warna gold...sebab itu akan naikkan ciri kemewahan yang zu nak...mewah tapi jimat.

ambil sofa ni...bubuh atas...cerewet ke?? haha...sekali sekala je...nak berangan



BERINAI
ni impian berinai zu...lau pun cik taty tak minta suruh buat part ni..tapi dah terajin pulak...zu nak berinai macam ayu ni..dari jari manis terus ke pergelangan tangan...nak tau nape?? sebab bila orang tengok..mata diorang akan tertumpu kat inai itu bermula...maksudnya..."CINCIN ANDA SEDANG DIPERHATIKAN"...haha..nak menunjuk je kejenya ni?? saje...saje..suka-suka...tapi tak mau penuh sangat...tersangat-sangat tak elok if terlalu penuh...bila tambah dengan baju yang banyak manik-manik...lagi berserabut...jadi bila berinai tu..biar simple macam ni je...



BAJU AKAD NIKAH IMPIAN

perincian manik..akan menambahkan seri baju tersebut,jangan terlalu banyak manik..cukup dibahagian..dada @ kaki

Zu jelaskan ye...zu nak baju hari akad nikah warna putih tapi ada manik-manik sikit...yang penting zu selesa nanti. kenapa ada dua gambar ni?? haha...ok macam ni...zu suka baju yang kedua tu...terutama dekat bahagian pinggang...yang tu akan membuatkan zu bertambah ramping & tinggi...tapi zu nak corak-corak bunga kat 2nd pic tu di ganti dengan manik-manik macam dekat gambar pertama.... look sweet sangat kan??? biar putih je hari akad ni..sebab melambang kesucian sesuatu hubungan yang baru nak di bina.

WARNA IMPIAN BAJU BERSANDING

 Ni adalah warna impian baju bersanding zu...ok tak?? rasa sesuai kut dengan warna kulit zu ni...haha..lau nanti wedding planner kata tak ngam...cam ne ye?? tapi nak ni jugak...ketuk2 kepala wedding planner tu...ni warna yang zu suka...tak tau nak kata warna pe...sbb zu suka ungu nak ke merah jambu sikit..rabun warna ke?? haha...tak mungkin...tapi tak cam warna je...harap cik taty tak pening la baca...huhu

BAJU BERSANDING 


Baju nikah zu macam atas 3 gambar atas ni...perasan tak apa persamaannya??? a'ah...dekat pinggang...pandai pun...macam zu kata tadi...yang tu akan memainkan peranan penting untuk orang yang tak cukup tinggi macam zu ni...jadi akan nampak ramping lagi...haha...ramping sangat la...jadi...kesimpulannya..baju nikah zu...akan ada warna pink nak keunguan tu + putih..zu suka penelitian manik dekat bahagian kaki...nampak sangat elegant...mewah...dan tak lupa juga...manik kat bahagian leher dan bahu...tapi tak mau serabut sangat...biar simple je macam atas ni..tapi nampak mewah,eksklusif serta zu selesa...konsep tradisional di wujudkan dengan adanya manik-manik dan potongan baju ala-ala kebaya...tak mau meleret-leret kat belakang tu panjang sangat..pendek je pun dah ok...


IMPIAN BAJU PENGANTIN LELAKI

suka keronsang kat baju melayu...hensem betulllll...nampak kemas...

Zu suka bakal suami..ala2 pahlawan sikit....agak2 sesuai tak lau nak padankan denga baju zu kat atas tadi..?? sesuai kan?? tak cuba lagi..mana tau kan?? baju bakal suami zu ni...zu nak macam ni...ada tengkolok...biar sedondon dengan warna baju..dan zu nak ada sulaman warna gold...JANGAN LUPA...konsep zu...mewah kan?? GOLD sikit-skit mesti ada punya...keris jangan lupa ye abang encem ye??...aduh...tergodanya


HANTARAN IMPIAN

Zu nak hantaran kena pada konsep zu..mewah la kan?? lau pun tak semewah mana pun...haha...zu nak gold..
Gold ni..akan menaikkan seri hantaran tu...mesti ramai yang akan tengok hantaran tu..jadi jangan abaikan ye?? mesti pentingkan kesempurnaan...sweeeet...dan..zu nak warna kontra dengan baju& pelamin zu...jadi..lau tengok gambar no 2 atas ni..zu suka penggunaan bantal tu..bantal ke orang panggil tu??..haha...

tapi nak selitkan dengan bunga hidup jugak...tak mau bunga plastik ye??...macam  atas ni la lebih kurang...wangian tu penting bagi zu...sebab ada aura tersendiri.

BAJU IMPIAN { POTONG KEK}



Ni pulak baju impian masa potong kek...mungkin zu akan guna warna silver@ grey @ cream...tpi bukan putih macam atas...biarlah hari nikah ni..bermain dengan banyak warna sikit...jadi baru puas hati kan??...zu suka gaun atas ni...sebab ada perincian bahagian pinggang...pic yang no.3 tu...kebaya ye...bukan gaun...silap lak...tapi leh je di jadikan baju masa potong kek kan?? tapi tak mau meleret2 sangat...biar sweet je...dan yang terseksi tu..akan zu pakai inner la..sbb zu bertudung...elegant sangat kan?? ni la impian zu...

SEMUA GAMBAR:
CREDIT PIC DARI GOOGLE


* selesai sudah impian perkahwinan zu...sudah lama zu rancang nak buat entry ni,,,,terima kasih jugak kepada cik taty...sebab contest dia la...maka terlaksana entry ni akhirnya..kiranya menyelam sambil minum air ni....zu harap...impian zu...menjadi suri dalam hati seseorang...akan di makbulkan...



1 comments:

kakyong said...

amboi... memang best menyusun impian mcm ni.. kakyong doakan semoga semua yg Zu idamkan, tercapai...