KLIK SINI!!!

Wednesday, March 16, 2011

BUKIT BENDERA MASIH BELUM DI BUKA

Entry tentang bukit bendera lagi...ni entry yang ke3 tentang bukit bendera...sejak bukit bendera diberhentikan operasi. Gara-gara entry yang sebelum ini wujud, sebab zu sendiri jadi mangsa masa pergi bukit bendera...masa tu, mati-mati ingat dah buka...pak cik driver bas rapid penang pun tak ada nak bagitau apa-apa...sampainya hati pak cik sebenarnya bukan pak cik...tapi abang je...tapi dah marah...zu panggil pak cik.


Berbalik kepada penang hill atau bukit bendera ni...train baru tu masih dalam percubaan...ni pic zu dapat dari Mr. Adrean Chan..memang susah nak cari maklumat tentang penang hill ni, sama ada dah buka atau belum...jadi if anda tak nak membuang masa ke tempat yang belum di buka, baik anda call dulu...nak call sapa ye??  call perbadanan bukit bendera...sebab selepas ini...Penang hill akan sepenuhnya diserahkan dari Kementerian Pelancongan kepada Perbadanan Bukit Bendera pada 19 Mac nnti...
ni la rupa train baru tu...harga tiket masih tidak pasti berapa...al maklum la...train ni ambil masa 10 minit naik ke atas...ada air cond lagi...berbanding sebelum ni, 30 minit dan perlu tukar train bila sampai pertengahan...tak ada air cond..jadi...tak mustahil...harga akan lain nanti...harga tiket yang train dulu RM4 untuk dewasa...kanak-kanak tak pasti...hehe



Ini la sebab zu teringin sangat nak pergi penang hill lagi...bukan nak pergi pertama kali...dah banyak kali pergi...jadi rindu sesangat..sejak tak beroperasi...gambar atas ni adalah gambar dari sini ...ni view masa train tu turun ...memang curam habis la...sapa tak pernah naik...takkan dapat rasa apa zu gambarkan ni...

nak tengok betapa curammnya bukit bendera...tengok ni...tapi kena naik...baru anda rasa..tapi dia turun perlahan-lahan la...tak da la macam roller coaster tu...sapa nak tanya lagi pasal penang??? tanya je...zu boleh tolong...nak tolong tunjuk jalan pun boleh...

p/s: ok...dah siap entry ni..kepada yang duk tanya zu bila nak buka tu...bukit bendera masih belum di buka...sebab last kawan zu pergi 15.03.2011...masih tak buka...mungkin pertengahan bulan ni...nanti nak tangkap gambar puas letak sini...siap harga tiket sekali...mekasih sebab bertanya ye???

*lau nak pergi...pergi pagi ye...sebab..permandangan memang berkabus...sejuk je...petang selalunya akan hujan...ni ikut apa pengalaman zu la ye..." anak jati penang, bermaustatin di kedah"

CREDIT INFO : klik
Info-info lain tu..atas pengalaman sendiri & kawan-kawan...

9 comments:

N@di@ said...

owhhh nadia lama dah xpergi
dulu masa pergi pun tecik2 lagi sekarang dah beso2 nih xpenh pergi nnyi bila dah buka nk try lah pergi :D

zuneta said...

sekarang ni dah banyak perubahan...mungkin lepas mula beroperasi nanti...lagi bnyak perubahan....dulu masa zu pergi..tak de orang jual burger kat puncak...dah sejuk2..beli la burger panas2...ada lak orang lukis inai kat atas tu...

kakyong said...

last pergi masa tahun 2005, masa cuti raya cina... ramainya orang.. tp gigih jugak lah.. masa tu g dgn kawan2 bujang...

Puteri Iman Mutiara said...

zue,,nti ble bukit bndera da bkk, zue ckp ea..sy ng kwn2 nk g jln2 kat sna..

zuneta said...

puteri :mungkin pertengahan bulan ni kut...sbb sekarang masih dalam percubaan train baru ni...huhu....tapi tak leh harap sgt...bape kali dah duk tangguh pembukaan dia tu...

kak yong: lama dah tu kak yong...nnti dah ada train baru...leh la g...tak yah nak tggu lama2 kat kaki bukit bndera lagi...

wannz said...

skunk nie dah bukak lom Bukit bendera tue

wannz said...

skunk nie dah bukak lom bukit bendera tue....

zuneta said...

wannz- masih belum buka tuk public lagi...pelancaran pmbukaan dah dibuat 19hb hari tu...mungkin tgh bulan ni...atau awl bulan depan ye...harga tiket pun masih belum ditentukan...

Anonymous said...

salam..nk tnye,bukit bendera dh bukak ke?plan nk pegi cuti sekolah ni..tau x hrga tiket berapa?