KLIK SINI!!!

Saturday, June 4, 2011

Bukit Bendera Pulau Pinang - Yey Dah Sampai!!



Baru sempat upload gambar ni....sebenarnya zu dah pergi PENANG HILL...tengok tarikh dekat tiket, bulan lepas lagi...zu berempat je...dengan mak dan adik-adik...naik bas ye...sebab ayah keje...jadi ayah just hantar dekat jetty je atau Penang Sentral...kemudian naik feri...lala.llalala...

Harga tiket kereta api Bukit Bendera adalah RM8.00 untuk DEWASA {with Mykad } if without Mykad...you must pay RM30.00...bukan apa...lau zu ni...jenis lupa bawa IC...memang lupa...tapi hari tu depan kaunter tiket tu juga la baru mengelabah cari...nasib baik ada....!!! Lau tak...duit terbang la lagi ye...

Tiket dia dah canggih sekarang...dulu mana ada kod bar bagai tu...kod bar itu ada kegunaan tau, nanti zu bagitau next entry...tapi satu kelemahan yang sangat ketara...

1. pelawat kena tunggu terlalu lama


2. Tiada kemudahan untuk duduk sepanjang menunggu...dah la lama tunggu...kesian orang tua la, tempat duduk terhad sahaja...sebenarnya ada beberapa peringkat proses menunggu sebelum naik kereta api...zu kira-kira...ada 4...menunggu sahaja mau dekat 1 jam lebih...


3. Dulu siapa beli tiket..dia naik dulu..sebab ikut masa dekat TIKET...TAPI masa zu pergi...main pakai redah je...siapa datang lambat...leh tolak-tolak orang depan untuk berebut beratur juga...APA KES?? Tolong hormat orang la...kasihan orang datang awal...


4. Peti Feedback Customer ada....tapi kenapa borang untuk pelawat bagi Feedback tak de?? Mungkin zu terlepas pandang... 




Tak semuanya buruk la..ada juga kebaikan...nanti zu cerita lain ye....



2 comments:

hasrul hassan said...

Salam.
Saya pun baru nak pergi minggu lepas, tapi dgr khabar ada problem, rosak kat tengah2 ... minggu ni maybe nak pegi.

zuneta said...

wlsm, en.hasrul...ber encik la pulak..hehe...wah..nak pergi ye?? selamat berjalan2...jgn lupa snap gambar banyak2 ye...tak habis2 rosak...baik guna coach lama macam tu...tak de la rosak selalu sangat...