KLIK SINI!!!

Tuesday, June 14, 2011

"GiveAway EdY : Jangan Main-main!"


Kali ni zu nak try giveaway ni pula...rasanya dah lama tak masuk GA...
Tapi Ga ni dah tamat tau...tak tau la kenapa jadi rajin semacam je nak buat...entry ni dah buat semalam lagi...tapi ada masalah teknikal sikit.....tapi tak pe la...bukan rezeki zu...apa-apa pun..zu nak hantar je entry ni kat tuan punya blog tuuuu...wat tatapan dia..tak tersenarai pun tak pe...its ok!!! Ni apa yang zu dah buat semalam...rasa sayang nak delete...jadi publish je la...


Mula-mula minta kebenaran dulu...malas nak join ni...tapi tanya je la ye...

Selepas itu...asyik tergiang-giang sampai termimpi -mimpi 
ayat edy " Jangan Main-Main"!!!

ADOiiii...nak wat macam mana entry kreatif ni...!!! Jadi terhasil entry tak seberapa seperti ini....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
SCENE - MAKAN ANGIN DI SINGAPURA
WATAK - 
Hero { EDY}
Pelakon Tambahan { ZULKIFLI}..*maaf abg..terpaksa jadi pelakon tambahan

Edy leka membelek-belek jam tangan jenama Balmer, hatinya begitu teruja nak hadiahkan kepada seseorang. Manakala Zul pula...dah macam cacing kepanasan menunggu edy...tiba-tiba...

ZUL : Edy!!! Mai sini jap...cepat la...ala..jalan macam SIPUT!!
EDY : Kejap la...{ sambil termengah-mengah}
ZUL : Ko ingat tak apa nama pelakon yang pakai KUNING tu...rambut kerinting2 tu??
EDY : Sapa lak dah...tak ingat la...{tergaru-garu janggut seciputnya sambil memikir}
ZUL : ala...aku pun tak pasti apa yang KUNING tu....tapi aku tau ada warna KUNING dekat pelakon tu...alalll...kenapa lak tak ingat nama dia...!!!
EDY : KUNING?? KUNING?? { EDY cuba membayangkan}

ZUL : Ishh...mengelamun...!!! Bukan kuning macam pakaian Maharaja tu la
EDY : hehe { pelik lak, macam mana zul tau baca fikiran aku ni}
ZUL : hahaha...aku dah ingat.....PCK...PHUA CHU KANG
EDY : a'ah...PCK...kenapa?? { edy dah hilang minat, tanggapan dia...orang yg di maksudkan adalah wanita}
ZUL : Tuuu...aku nampak dia kat sana...jom la pergi tangkap gambar dengan dia...dah alang-alang jumpa ni
EDY : ye la...jom...

Mereka berdua berjalan ke arah taman berhampiran...niat hati hanya ingin bertegur sapa dengan PCK
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ZUL : hi...PCK...leh bergambar ke?? saya zul, peminat u...dari Malaysia...
EDY : ermmm { dengan muka tak berminat langsung}
PCK : Trademark i apa lau u betul-betul minat i??
ZUL : " Don't Play Play....hahaha { dengan penuh yakinnya}
Kemudian PCK merenung si EDY...mungkin mengharap Edy turut berkata yang sama macam ZUL kata " dont play play. Tetapi Edy tetap membisu

EDY : PCK you cakap dulu la...lepas tu i ikut...

PCK : salah ma....Don't Play Play la bro...


EDY : ermm { menahan kehangatan dalam hati }sabar..sabar...
"Jangan main-main" la PCK...itu i punya trademark...



ZUL : sabar..{ cuba menenangkan edy, tapi muka edy...." muka ada senyum " lagi..
PCK : ok...dia pun menjawab..


The END!!!
Jadi walau kemana kita pergi..walaupun ke hujung dunia...ke kutub ke atau luar galaksi ini...sila mertabatkan bahasa melayu!!!


Tag : Cahaya mama

nak join?? klik banner

Google

* zu baru je jadi follower, dan zu dah baca setiap entry blog edy ni...dari tarikh hari ni sampai April 2010...dah jatuh cinta cara penulisan dia...!!! Ni bukan kipas2 tau...jujur ni...edy pandai memasak tau...tak caya?? kena la baca blog dia...baru tau...

4 comments:

Edy Zaidi said...

entry diterima walaupun dah lambat...tp disqualified untuk hadiah pertama sahaja...still boleh consider untuk hadiah kedua dan seterusnya...harap maklum...:)

zuneta said...

ok...mekasih ye...tak pe2...mana2 je pun tak kisah...

IntaNBerliaN said...

tahniah

http://danielzaidi.blogspot.com/2011/06/pemenang-giveaway-edy-jangan-main-main.html

solomolo said...

congrats !!!~