KLIK SINI!!!

Tuesday, June 14, 2011

Akhirnya...Masa Ke Puncak Bukit Bendera

Hujan Lebat sangat bila sampai penang hill....hujan selebat-lebatnya...dalam hati " jangan la rosak train ni, penat ooo datang"


Mula-mula sampai...pergi beli tiket dulu..dah beli tiket....kena la tunggu....
Dewasa RM 8.00 Kanak2 RM4.00

Tunggu sambil berdiri...cian bebudak dan orang tua...dekat sini pun lebih kurang 20 minit berdiri!! 
Nampak tak tali penghadang warna merah depan tu?? tu next step menunggu tau....dekat situ lama jugak....lama sesangat, sampai ada orang bersila atas lantai...dah lepas kebas dah kaki berdiri....lepas lagi satu penghadang...kena berdiri lagiiii...hampeh betulll...tempat duduk bagi bahagian akhir menunggu ni...terhad sangat!!! 

*dalam proses lepas satu-satu penghadang ni la...orang yg datang lambat ambil kesempatan potong line!!! Tak beretika...tak bertamadun...gerammmm tau...!!!


Sebelum naik train...still kena tunggu sampai tren tu turun dari puncak...tunggu dalam 5 minit lebih...baru muncul...serius...suka gila dah waktu ni, hilang penat tunggu lama-lama...train baru ni besar dan panjang sikit dari train lama...{ tapi hampeh...keje rosak...cantik tak de makna}...


Lepas dah boleh naik tren...apa lagi...zu dengan adik zu...cari tempat yang paling cun untuk rakam gambar masa naik tren....tempat paling baik...adalah tepi driver...depan sekali...!!! ada driver ye...tapi tak de la stereng...semua by computer je...zu tengok pak cik tu...touch screen je...semua ada tertera dekat situ...kelajuan...selisih dengan train lain...dsbnya...ada video ni..tapi lum lagi upload kat youtube...

* jadi...berminat tak nak pergi?? tapi kena call dulu...takut rosak je...luar dalam train nampak cantik...tapi keje rosak...macam orang jugak la...luar nampak cantik...tapi dalam diri...buruk perangai...!!! aik...apa kaitan?? faham2 je la...walaupun train lama tu buruk...lama...tapi tak de rosak macam sekarang ni...!!

2 comments:

.fariza. said...

tak penak ke sana lg.

Redbloodsnow said...

Wahh... sampai gak ke puncak dia ek. bravo! :D