KLIK SINI!!!

Friday, June 24, 2011

Hasil Tanganku - Handmade Frame 100%

Ingat tak lagi ENTRY ni, masa tu...handmade frame baru siap 40% kan??
Ni sambungan gambar dia...Ni adalah order from my regular customer...!!
Jadi bukan suka-suka je buat tau...

Bingkai dah siap, bahagian belakang frame pun siap juga...leh tgk entry sebelum ni...keje stapler belakang frame...guna foam sheet je...dan untuk kaki sokongan belakang, zu guna felt fabric...if nak guna cotton pun boleh...


Yang wording tuk frame ni...zu guna teknik quilling...Mula-mula lakar dulu abjad yang nak guna, next step...ikut je word tu dengan kertas quilling { boleh guna manual hand shredder }


Taraaa...ni hasilnya...dalam abjad tu..kita hias-hias dengan quilling paper juga..



Dah 100% siap ni...ni adalah hasil handmade frame zu yang pertama untuk blog shop Zuneta Card Craft...!!
Zu dah tambah quilling ala-ala retro sikit....dan lekatkan  sponge sticker yang berbentuk hati polka dot tu...



* psstttt...handmade frame ini jugak...akan jadi hadiah untuk pengomen tegar bagi blog ni...suka tak?? suka tak??






6 comments:

PinKy MoMMa said...

cantikkkkkknya..
xpcially yg nama nama tu (purple)

aduh serius nice dik ;)

zuneta said...

cantik ye...cam tu jgk la reaksi penerima frame niii...cantik dia lagi panjang dari sis tau....

Edy Zaidi said...

nice..cantik!!

Redbloodsnow said...

sumpah zie kagum yunk! jelessssss tgk taw. berseni nah tgn/. zie lama nah dh pencen buat kraft..hehe

soooooour said...

nice 1!:D

kakyong said...

wah zu.. comel & kreatip..

kalo dah berseni tak leh kata apa dah.. bg lah apa pun, sure cantik juga hasilnya walau dr brg terpakai...


Terima kasih MZ @ Mama Zharfan
Simple giveaway Kakyong HY Ibu 3A
Gendang Silat Patani–Batu Kurau