KLIK SINI!!!

Wednesday, August 3, 2011

Kenapa Penerbitan Buku ISLAM: EVIL IN THE NAME OF GOD diharamkan??


Buku " Islam Evil In The Name Of God " diharamkan di Malaysia, di mana pihak Kementerian Dalam Negeri { KDN } telah mewartakan perintah supaya penerbitan buku ini di hentikan. Kenapa sampai macam ni?? Isu apa yang di tulis sampai diharamkan?? 

1. Cerita berkaitan Nabi Muhammad dalam buku ini adalah palsu semata-semata, terutamanya perihal keperibadian baginda. 
2. Buku ini seolah-seolah satu agenda yang digunakan supaya kaum bukan islam membenci umat islam.

-Abdul Aziz Mohd Nor- Setiausaha Bahagian Kawalan & Penerbitan Teks Al-Quran.

Jadi sudah tahu, kenapa pengharaman buku ini dilakukan...memang wajar diberhentikan pengeluaran, penerbitan,cetakan buku macam ni...kerana, bukan sahaja boleh menganggu ketenteraman rakyat di Malaysia...takut juga, rosak akhlak umat islam dengan jalan penceritaan yang memang sah-sah palsu. Oleh itu..apa tindakan kerajaan?? Sesiapa yang cuba membuat cetakan atau penerbitan buku ini...akan di penjara tidak melebih 3 tahun dan denda tidak melebihi RM20,000 atau kedua-duanya!!!! Jadi...teguhkan iman, kebalkan iman...dengan anasir-anasir yang nak merosakkan umat islam macam ni....go to hell...haha!!!  

credit : SINI

4 comments:

Redbloodsnow said...

ini sudah dikira buku yg MENGHINA islam dh ni...grrr. siapalah yg tulis buku ni. mudah² hidup dilaknat ALLAH SWT

soooooour said...

nasib diharamkan...umat islam kat MAS ni sudah la cetek iman...haissssh...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ooo...baru tahu pasal buku nie..

dorang ni mmg nak merosakkan akidah umat islam laa tu...

iPai said...

tak pernah jumpa buku ni .. dasat ye sampai macam tuh skali ..