KLIK SINI!!!

Monday, April 25, 2011

AKHIRNYA...SETELAH LAMA BERFIKIR


Akhirnya...keputusan sudah dibuat...setelah beremail...dengan prof...DR...puan...tuan...semua orang telah zu minta pendapat...dua universiti tetap akan jadi pilihan zu untuk buat master intake bulan 9 nanti...
UMS pun rasa macam nak minta...tapi masih belum dapat feedback dari dean fakulti sana...lau dapat UMS...best juga..lama dah zu tak pergi SABAH...

Cerita serba sedikit tentang zu sebelum ambil master...sebelum tu nak bagitau...zu bukan cerdik sangat...biasa je...tapi dalam usaha nak mencerdikkan diri sendiri.

Nama : tau dah kut
Umur : bulan 11 nanti genap 26tahun ( tua dah...ingat nak kahwin je ni ) gataiiii
Masuk U: guna STPM...hanya pointer 2.83 je...sikit kan?? dapat pun kos pilihan ketiga...
Ijazah : Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Awam Kepujian
CGPA: 3.28 je....masih sikit bagi zu...sebabnya...masa sem 2...putus cinta...pointer jatuh sampai 2.9...jadi nak kejar balik..memang dah tak mampu...
Anugerah: Dapat Anugerah Dekan hanya sekali...terukkan?? sapa kata zu cerdik..?? bijak sikit je...dapat Anugerah ni dengan pointer PMK 3.68 pada semester 5...PMS dan PMK berbeza ye...
Pekerjaan : dah 3 kali tukar keje...ada sebab tamat kontrak..dan ada sebab masalah dalaman company
Kemahuan : nak kerja tetap!!!!!! tak larat dah nak lompat kerja niiii...
Tanam Anggur : nak masuk 5 bulan dah...sape nak anggur...1kg zu bagi percuma!!!!


Sambung pasal master degree ni...memang zu tak de keyakinan la cayang oiii...
1. Bahasa inggeris tu satu hal...setakat bahasa rojak zu pandai la...tapi zu tetap akan cuba kuasai bahasa penjajah ni...tak kira!!! 
2. keberanian nak sambung master tu..macam belum ada....
3. ni yang paling gemuruh...presentation...memang dari degree lagi...rasa macam hampeh je...nerves semacam...baik presentation in BI atau BM...bila datang part Q & A...sebab tu soklan on the spot...public speaking zu no problem..bagi je apa-apa tajuk dekat zu...zu boleh buat...tapi jangan Q & A...ada petua tak nak hilang nerves...yg akan membuatkan otak zu kosong tau...
4. Masalah kewangan dah settel...lepas beberapa prof dan Dr bagitau...gov akan bagi bantuan tuk master...syukur...


Master degree yang zu pohon....
Master Public Administrative ( USM )- COURSEWORK- application fee RM60
Master Human Resources Management (UUM) - COURSEWORK - application fee RM100 
UMS...masih tunggu detail...sebab tak tau nak pilih apa...

zu minta lebih...sebab takut...lau mengharapkan satu U je...tak dapat...kena tunggu next intake tahun depan lak...
                                                
*cuba tengok fee uum?? memang dari dulu lagi...lau bab duit...memang dia yang paling tinggi dari universiti lain....lau nak mohon jawatan kat UUM pun...still u need pay RM5 for the application form...


1 comments:

Redbloodsnow said...

ooo rupanya baru 26. seumur dgn dillah..kihkihkih. Zie lak bulan 8 ni karang, barulah genap umur 27 :D